Jobb läkare – jobb för läkare i hela Sverige

Jobb läkare

Är du läkare och på jakt efter ett nytt jobb?

På Sjukvårdsrekrytering.se hittar du viktiga jobb läkare – jobb för läkare i hela Sverige från seriösa arbetsgivare som satsar på sin personal. Det spelar ingen roll om du är AT-läkare, ST-läkare eller färdig specialist. Vi ser till att du hittar drömjobbet. Nedan presenterar vi olika jobbmöjligheter för  jobb läkare – jobb för läkare i hela Sverige.

Är du specialist i barn- och ungdomsmedicin, bild- och funktionsmedicin, akutsjukvård, allmänmedicin, arbets- och miljömedicin, hud- och könssjukdomar, infektionssjukdomar, klinisk farmakologi, klinisk genetik, onkologi, reumatologi, rättsmedicin, socialmedicin, invärtesmedicin, kirurgi, laboratoriemedicin, neurologi, psykiatri, allergologi, arbetsmedicin, beroendemedicin, gynekologisk onkologi, nuklearmedicin, palliativ medicin, skolhälsovård, smärtlindring eller äldrepsykiatri? Bevaka eller sök direkt på respektive annons.

Vi på Sjukvårdsrekrytering har väldigt lång erfarenhet av onlinerekrytering och vet att det kan vara svårt att hitta rätt arbetsgivare. Vi selekterar bland arbetsgivare som satsar på sina medarbetare. Antingen väljer du att bevaka önskad läkartjänst i önskad region, eller att ansöka direkt på platsannonsen. Helt utan mellanhänder. Du blir alltså anställd direkt av arbetsgivaren.

Förhandla

På grund av rådande läkarbrist i Sverige har du säkert redan förstått att du som läkare har ett bra förhandlingsläge. Är det något annat än lönen som lockar? Du kanske vill ha mer tid för forskning? Är det ett jobb med lägre omfattningsgrad? Är det en ledningstjänst du är intresserad av? Använd ditt intresse i förhandling vid nyanställning. I vår karriärskola får du tips om hur du blir en slipad förhandlare.

Jobba som hyrläkare eller fast anställd läkare?

Det finns för- och nackdelar med båda två. Den stora skillnaden är att du som hyrläkare kan snabbt behöva flytta dig mellan olika sjukhus eller vårdcentraler. Det är ofta en kortare behovsanställning. Det finns en hel del olika bemanningsföretag som jobbar med, helt eller delvis bemanningsläkare. Jämför de olika hyrläkarfirmorna här.

För- och nackdelar med att arbeta som hyrläkare kontra fast anställd läkare?


Hyrläkare
+ Bättre lön
+ Frihet att styra ditt egna schema
+ Möjlighet att välja arbetsplats
– Minskad möjlighet till nära patientkontakt
– Kan innebära en del resande
– Kan vara relativt ensamt då du byter arbetsplats frekvent
Fast anställd läkare
+ Tryggt
+ Bra chans till en nära patientkontakt
+ Större interna utvecklingsmöjligheter
– Sämre ersättning
– Inte lika fritt

Lönestatistik för läkare

Läkare hör ofta till de mer högavlönade yrkena. En AT-läkare tjänar i snitt 34200 kr och en ST-läkare tjänar 47800 kr i snitt. Nedan beskriver vi lönestatistik för specialistläkare i Sverige. Snittet för manliga specialistläkare ligger på 77300 kr och 72500 kr för kvinnor. Där finns alltså ett förvånansvärt stort glapp. Snittet för båda könen är 75000 kr. Som beskrivet ovan tjänar läkare som jobbar via ett bemanningsföretag mer pengar än en fast anställd läkare. Statistiken kommer från SCB.

Lön för läkare

Framtidsutsikter för läkaryrket

Framtiden för att få jobb som läkare är väldigt god. På ett femårsperspektiv är konkurrensen väldigt liten bland läkarna och därför är läkaryrket ett av de mest säkra framtidsyrkena. Sverige står inför stora utmaningar gällande läkarbemanning och behöver arbetskraft utifrån för att täcka det akuta behovet. Digitalisering och effektivisering av vården kan i framtiden balansera yrket något.

Konkurrens om läkarjobben

Jobba som läkare i Stockholm, Göteborg, Malmö eller resten av landet?

Jobb läkare – jobb i Stockholm

Som läkare kan du i stort sett välja och vraka bland geografiska placeringar i ditt yrke. Att jobba som läkare i Stockholm kan innebära att du får arbeta på något av de högteknologiska sjukhusen. Lönen är ofta hög och du har större chans att jobba med din eventuella subspecialistkompetens. Andelen privata och offentliga vårdgivare är stor och variationerna många.

Jobb läkare – jobb i Göteborg

Vill du jobba som läkare i Göteborg har du Sahlgrenska sjukhuset nära till hands om du vill jobba på något större universitetssjukhus. Annars finns en uppsjö av både privata och offentliga vårdcentraler för dig som allmänspecialist.

Jobb läkare – jobb i Malmö

I Malmö och Lund finns, likt Stockholm och Göteborg ett centralt universitetssjukhus, nämligen Skånes universitetssjukhus som är en tidigare sammanslagning av Universitetssjukhuset i Lund och Universitetssjukhuset Mas i Malmö. Även i Malmö finns flertalet vårdcentraler och andra offentliga och privata vårdgivare.

Jobba i resten av landet

Vill du jobba i resten av landet? Det finns allt från större sjukhus till små glesbygdsmedicinska mottagningar i hela landet. Ta tillfället i akt och prova på att jobba på olika ställen i vårt avlånga land. Så var vill du jobba? Följ länkarna för lediga läkarjobb i Stockholm, Göteborg, Malmö eller resten av landet.

Letar du vakanta läkarjobb?

jobb läkare – jobb för läkare i hela Sverige hittar du hos oss på Sjukvårdsrekrytering.

» Börja leta lediga tjänster redan idag

Gör karriär i andra yrkeskategorier
Vår systerkanal, Teknikrekrytering har kvalitativa tjänster för teknik- och ingenjörsjobb. Är du i stället intresserad av andra yrken? Vi har alla typer av yrkeskategorier i vårt nätverk.
Jobba som förskollärarelärare, rektor, fritidspedagog, elevassistentingenjör, tekniker, byggtekniker, projektledare, elektriker, läkare, sjuksköterska, socialsekreterare, Ma/NO-lärare, specialpedagog, SvA-lärare, mark- och exploateringsingenjör, planarkitekt, VVS-montör