Jobb sjukgymnast/fysioterapeut – jobb för sjukgymnaster/fysioterapeuter i hela Sverige

jobb sjukgymnast

Vill du som sjukgymnast byta jobb?

Är du också sjukgymnast och ser dig om efter nya möjligheter? Vi på Sjukvårdsrekrytering samlar de bästa sjukgymnast/fysioterapeuttjänsterna i Stockholm, Göteborg, Malmö och resten av landet. Du kan välja att antingen jobbevaka en tjänst eller söka direkt på de annonserna vi har utannonserat. Vi har lång erfarenhet av rekrytering av sjukgymnaster/fysioterapeuter i hela landet och vet att det kan vara svårt att hitta rätt tjänst. Därför kan du ta hjälp av vår karriärrådgivning om du skulle behöva vägledning i ditt val av jobb. Kontakta oss för mer information.

» GÅ DIREKT TILL LEDIGA JOBB SOM SJUKGYMNAST/FYSIOTERAPEUT

Högre lön som sjukgymnast/fysioterapeut

Sjukgymnast/fysioterapeut är ett bristyrke. Det kan du använda i en förhandling när du söker nytt jobb. När du förhandlar är det viktigt att du motiverar varför du ska ha en högre lön. Vad gör att du sticker ut jämfört med andra kandidater? Har du någon utbildning, ledarerfarenhet eller ett stort kontaktnät som kan vara till din blivande arbetsgivares fördel? Ta med det i din löneförhandling. Statistik visar att när du byter jobb så höjer du din lön, så vad väntar du på? Ta chansen och testa vingarna på en ny arbetsplats!

Bemanningsföretag eller fast anställning?

Det kan vara en idé att överväga att jobba på bemanningsföretag i kortare perioder. Ofta innebär det att lönekuvertet blir något trevligare att titta på, men det finns också vissa nackdelar – vilka det är specificerar vi nedan:

För- och nackdelar via bemanningsföretag

+ Bra lönevillkor
+ Flexibilitet
+ Chans att se andra arbetsplatser och arbetsmiljöer
– Minskad möjlighet till nära kontakt till klienter
– Du kan bli “tvungen” att flytta en del
– Om du flyttar mycket på dig kanske du inte fördjupar relationer med kollegor

För- och nackdelar vid tillsvidareanställning

+ Bättre möjlighet att få en närmare relation med kollegor
+ Tryggt – fast lön och fast arbetsplats
+ Större möjlighet till att växa i organisationen
– Lönen är oftast lägre
– Kan bli långrandigt

Lönestatistik för sjukgymnaster/fysioterapeuter

sjukgymnast-lonestatistik

Enligt Statistiska Centralbyrån (2018) tjänar män 29100 kr per månad i snitt, kvinnor i 30000 kr per månad i snitt. Snittet för båda könen är 29800 kr. Som vi tidigare nämnt, kan du tjäna mer pengar genom att gå via bemanningsföretag, alternativt ha en egen praktik/mottagning med egna klienter.

Så ser framtiden ut för sjukgymnaster/fysioterapeuter

Sjukgymnast/fysioterapeut är idag ett bristyrke. Det innebär att du som redan har en karriär, eller satsar på en karriär som sjukgymnast/fysioterapeut har god framtidsutsikter att få jobb. Vi samlar även här data från Statistiska Centralbyrån för att säkerställa prognoserna för respektive yrke.

sjukgymnast-framtidsutsikter

Är du redo att ge dig ut och leta nytt jobb?

» Hitta fler lediga sjukgymnastjobb här