Jobb sjuksköterska – jobb för sjuksköterskor i hela Sverige

Jobb sjuksköterska

Är du sjuksköterska och på jakt efter ett nytt jobb?

Vi på Sjukvårdsrekrytering har samlat de viktigaste jobben för sjuksköterskor i hela Sverige. Vi samlar jobb sjuksköterska – jobb för sjuksköterskor i hela Sverige så att du lätt kan hitta ditt drömjobb som sjuksköterska. Du söker och bevakar gratis jobb i vårt system. Söker du lediga jobb som akutsjuksköterska, ambulanssjuksköterska, anestesisjuksköterska, barnsjuksköterska, diabetessjuksköterska, distriktssköterska, företagssköterska, hjärtsjuksköterska, infektionssjuksköterska, intensivvårdssjuksköterska (IVA-sjuksköterska), kirurgisjuksköterska, medicinsjuksköterska, onkologisjuksköterska, operationssjuksköterska, palliativsjuksköterska, psykiatrisjuksköterska, skolsköterska eller geriatriksjuksköterska? Bevaka jobb sjuksköterska – jobb för för sjuksköterskor i hela Sverige direkt via vår tjänst.

Förhandla rätt

Vi är nog många överens om att sjuksköterskeyrket behöver öka i status. Ett sätt att öka yrkets status är att höja lönerna. Där är dels kollektivet ansvariga, men även du som individ har ett ansvar att förhandla. Vad är viktigast för dig när du vill förbättra dina villkor? Är det bara lönen eller är det kortare arbetsdagar? Utvecklingsmöjligheter, såsom större ledaransvar eller mer tid för forskning kanske är något som skulle passa dig bättre? Oavsett vad som driver dig måste du motivera ditt värde för din arbetsgivare. Du kanske har en spetskompetens eller lång erfarenhet inom det område du söker dig till. Ditt förhandlingsläge är just nu relativt bra då det råder sjuksköterskebrist i Sverige, i synnerhet för specialistsjuksköterskor. Ta med dig det i din förhandling när du söker jobb sjuksköterska – jobb för sjuksköterskor i hela Sverige och se till att du hamnar på rätt arbetsplats.

Fast anställd eller via bemanningsföretag?

Det finns för- och nackdelar med båda anställningsformerna. Skillnaden är att när du jobbar på bemanningsföretag, som hyrsjuksköterska eller stafettsjuksköterska är helt enkelt att du anställs av bemanningsföretaget i stället för att anställas direkt av arbetsgivaren. Bemanningsföretagen har då ett eller ett flertal uppdrag som du kan välja. Det kan skilja en del i lön mellan en fast anställning direkt hos arbetsgivaren och via bemanningsföretagen. Vilka är då fördelarna och nackdelarna?

För- och nackdelar bemanningsföretag

+ Bättre betalt
+ Möjlighet att styra ditt egna schema
+ Möjlighet att byta miljö och på så sätt se nya arbetsplatser och städer
– Minskad möjlighet till nära patientkontakt
– Kan bli en del flytt
– Minskad möjlighet att nå samhörighet med kollegor

För- och nackdelar fast anställd

+ Bättre möjlighet att bli nära kollegor
+ Stabilt – samma lön och samma arbetsplats på dina villkor
+ Större utvecklingsmöjligheter
– Sämre lönevillkor
– Kan bli långrandigt för den rastlöse att vara kvar på samma arbetsplats
– Sämre förhandlingsläge

Lönestatistik för sjuksköterskor

Enligt statistik från SCB 2018 finns fortfarande vissa skillnader i löneläget mellan män och kvinnor. Sjuksköterskeyrket har dock fått en uppsving lönemässigt senaste åren. Män har i snitt 34400 kr och kvinnor har 33700 kr per månad. Snittlönen för båda könen är 33800 kr per månad.

lönestatistik sjuksköterska

Framtiden för sjuksköterskeyrket

Det råder stor brist på sjuksköterskor i Sverige och läget ser ungefär likadant ut över ett femårsperspektiv. Vi har även har använt data från SCB, och som grafen nedan visar är konkurrensen mycket låg bland sjuksköterskor. Detta kan du använda i en löneförhandling. Grafen visar lönen för en grundutbildad sjuksköterska. Väljer du istället att utbilda dig till specialistsjuksköterska är lönen väsentligt högre.

Konkurrens om sjuksköterskejobb

Jobba som sjuksköterska i Stockholm, Göteborg, Malmö eller någon annanstans i Sverige?

Sjuksköterskebristen är ett nationellt problem. Därför kan du som sjuksköterska jobba i stort sett var du vill i landet. Vill du jobba som sjuksköterska i Stockholm? Då är variationerna många. Jobba på ett större sjukhus, i hemtjänsten, inom E-hälsa, på vårdcentral, inom rådgivning och mycket mer. Sjuksköterskor i Stockholm tjänar i regel mer än sjuksköterskor i övriga landet. Däremot är ofta levnadskostnaderna högre i Stockholm än övriga landet. Därför kan det ta ut varann. Vill du hellre jobba som sjuksköterska i Göteborg? I landets andra stad är det, liksom i Stockholm, större variationer och möjligheterna för dig som sjuksköterska är stora. I landets tredje stad, Malmö, är situationen någorlunda lik den i Stockholm och Göteborg. Möjligheten finns att jobba på ett universitetssjukhus (Skånes universitetssjukhus). Dessutom finns möjligheter att jobba direkt på exempelvis vårdcentraler eller privata vårdgivare. Följ länkarna för jobb sjuksköterska i Stockholm, Göteborg, Malmö.

Är du redo att ge dig ut och leta nytt jobb?

» Hitta lediga sjuksköterskejobb här